Menu Close
GUIDES AND SCOUTS IN SLOVENIA
1
VOLUNTEERS
1
YEARS ACTIVE
1
ANNUAL VOLUNTEER HOURS
1

Welcome to the doorstep of our Scout house.
You don’t need to take your shoes off.

Njena kvadratura je sprejela neomejeno idej, prešernega smeha in pristnih doživetij. Skozi njena vrata smo se odpravili naproti podvigom, ki ne poznajo le nadmorske višine, temveč tudi širino nasmeha.

Prostrana okna vabija na načrtovanje večerov ob tabornih ognjih, ki bodo zaiskrili nepozabne spomine. A pred tem nas čaka še nekaj korakov …

Tako kot včasih – na tri, štiri, zdaj – poprimi za svoj konec platna ter nam pomagaj dokončati našo Skavtsko hišo. Pridruži se nam. Pod skupno streho.

»Zgradili smo hišo, zdaj skupaj gradimo dom«

»Kako prijetno je priti domov. Nekam na toplo, kjer se človek dobro počuti. Nekam, kjer se lahko spočiješ, se usedeš, načrtuješ za naprej,« je povezovalec programa Tadej Uršič nagovoril skavte, skavtske voditelje, njihove družine in prijatelje ter vse ostale, ki so se v torek, 17. 10., zbrali v Štepanji vasi v Ljubljani na otvoritvi nove hiše Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov.

About us

Would you like to know us a bit better and discover why we are positively radiant? Click on the photos below and explore.

SKAVTSKA HIŠA JE PODOBNA SKAVTSKI ORGANIZACIJI

Large windows reveal an open character and display engaging and homely activities inside. The connection to the Slovenian architectural heritage is reflected in the shape of the supporting structure, resembling "kozolec", a traditional wooden hayrack and an exemplary form of vernacular architecture.

OPEN

Naša skavtska hiša je odprta. Za vse! To sporoča s svojo konstrukcijsko zasnovo, dvigalom in izkoriščeno mansardo, v kateri lahko manjše organizirane skupine po skavtsko prenočijo.

COZY

Konstrukcija v obliki kozolca, prijetni in prilagodljivi notranji elementi in zunanje ognjišče naredijo naše pritličje zanimivo in prijetno domače za skavte in druge obiskovalce.

USEFUL

Iz njenega velikega in urejenega skladišča si lahko kvalitetne šotore, orodje, posodo in drugo opremo izposojajo skavti in tudi drugi, ki bi si želeli biti v naravi vedno pripravljeni.

ECOLOGICAL

Stremimo k odgovornemu in sodobnemu načinu gradnje. Hiša je delno lesena ter zasnovana tako, da je izkoristek sončne energije čim večji.

Visit us