Meni Zapri

Sprehod po hiši z načelnico in načelnikom

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dobrodošli na pragu skavtske hiše. Ni se treba sezuvat. 🙂

Kako ste kaj?
Ste z vlakom in trolo? Peš? Aja, z avtom. Kje pa ste parkirali? Na našem prodnatem parkirišču čez cesto? Ja, je brezplačno in ob vašem imamo še 19 prostorov. Za večje dogodke pa smo dogovorjeni s sosedi.

Kar naprej. Ja, malo je razmetano, še gradimo. Tudi okolica še ni urejena. Pravzaprav … Še nič ni urejeno. 🙂 Se pa gradi. Ko je ta Skavtič priromal do vas, so naši prijazni gradbinci verjetno že začeli s sestavljanjem lesene konstrukcije. Potem pa še streha, pa okna, pa elektro in strojne inštalacije in … Še malo! 

Smo v dvorani, v pritličju. To je največji prostor skavtske hiše. V njem se bomo lahko srečali z vsemi stegovodji, načrtovali usposabljanja, skavti iz vse Slovenije boste lahko prišli prespat v Ljubljano, prostor pa bo mogoče s posebnimi pregradami spremeniti tudi v več manjših uporabnih prostorov. Kar kul, a?

Ja, tudi skavti iz tujine bodo lahko prespali tukaj. Zakleniti se da tako, da lahko dostopajo le do te sobe, do stranišč in do tušev v kleti. Pa, seveda, do zunanjih prostorov, tja gremo čisto na koncu.

V pritličju bo tudi stranišče, pa lopa in po trenutnih načrtih Skavtarnica – najlepša in najbolj skavtska izložba v mestu. 😉

Aja – še stopnice in dvigalo. Dvigalo bomo vgradili čisto na koncu, ko zberemo dovolj denarja. Do takrat pa bo treba peš – gor in dol.

Najprej poglejmo klet.

Največ prostora v njej bo zavzelo skladišče. Bo polno omar in polic, v njem pa bomo skladiščili opremo, ki si jo lahko izposodite v stegu, pa tisto za civilno zaščito, ko skavti priskočimo na pomoč ob večjih naravnih nesrečah. Skavt pomaga bližnjemu in naredi vsak dan vsaj eno dobro delo. 😉

V kleti bo še skladišče za Skavtarnico (skavtsko trgovino, op. u.), kotlovnica, tuši in umivalnica ter čistilnica s sušilnico – za umazano posodo, platna in ostalo opremo, ki priroma iz naših taborov ali akcij pomoči.

Še to – opreme v skladišče ne bo potrebno nositi po stopnicah in voziti v dvigalu. V ta namen smo naredili še nišo – odprtino, skozi katero bomo lahko opremo iz avtomobila nalagali direktno v klet.

Pridite, gremo v prvo nadstropje. Aja, trenutno ga še ni. Bo pa kmalu – tukaj nad nami. “Dimnik” od dvigala že kaže, kako visoka bo hiša.

V zgornjem nadstropju bodo pisarne za naše pridne Korano, Špelo, Majo in Milana, ki so zaposleni v naši pisarni. Pa sejna soba za načrtovanja stalnih tropov (delovnih skupin na državni ali lokalni ravni, op. a.), čajna kuhinja, kjer ti bomo postregli domač sok, čaj ali kavo, stranišče in naš bogat arhiv.

Zanima vas, kam peljejo te stopnice? Na izkoriščeno podstrešje. Ob manjši shrambi bomo tukaj prostor namenili še Gospodu. Verjamemo, da ga bomo lično uredili, ga znali dobro izkoristiti, in da nas bo Gospod od zgoraj obilno blagoslavljal.

Kakor nas je v preteklih 31 letih. In našo državo v 30. Res je lepa, Slovenija. Njena zastava bo plapolala zunaj, ob naši. Pridite!

Poskrbeli bomo, da bo zunanji prostor lep in uporaben, čeprav ni ravno velik. Postavili bomo ognjišče, uredili udoben prostor za druženje ali delavnice in postavili jambor. Morda bo to najvišji jambor v centru Ljubljane! 🙂 
Pa smo pogledali v prihodnost in se sprehodili po naši hiši. Hvala, da ste si vzeli čas za sprehod z nama. Hvaležna sva vsakemu in vsem, ki s svojim darom omogočate, da sanje postajajo resničnost in skavti dobivamo svoj dom. Če tega še niste storili, vas prijazno spodbujava, da nam pomagate s svojim darom.

Ko bo hiša končana, pa vabljeni na obisk! Saj bo naša, skupna Skavtska hiša. Mladost pod skupno streho.

Bodite pripravljeni kar najbolje služiti!
Tjaša in Nejc

More to explorer

Okna

Okna na stežaj!

“Velika okna razkrivajo odprt značaj in odstirajo pogled na zanimivo in domačno dogajanje v notranjosti.” Prostrana okna so danes tudi prvič pozdravila

SKAVTSKA HIŠA JE POBARVANA

Skavtska hiša je pobarvana!

Naša skavtska hiša počasi pričenja dobivati svojo podobo. V prihodnjih dneh jo bomo opremili z okni in vrati, da bo pripravljena za

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja